Обережно! Підробки!

Вже давно ні для кого не секрет, що на ринку мастильних матеріалів можна зустріти контрафактну продукцію, тобто розлиту незрозуміло де і незрозуміло ким, але точно не виробником, назва якого вказано на упаковці.

Команда "YACCO Україна" настійно рекомендує всім споживачам масел і мастил купувати продукцію тільки у офіційних представників компаній-виробників мастильних матеріалів і, в разі виникнення підозр, вимагати у продавця документацію на товар і правовстановлюючі документи продавця. Це може бути паспорт якості на продукт і сертифікат дилера або дистриб'ютора продавця.

Купуючи підроблену продукцію, є ризик швидкого виходу техніки з ладу, збиток від якого може вимірюватися тисячами гривень.

Як ще можна швидко перевірити виробника продукції?

Для цього потрібно записати штрих-код на упаковці мастильного матеріалу і скористатися онлайн-сервісом визначення виробника товару. Наприклад, по цією адресою. Введіть в зазначену комірку цифри штрихового коду і сервіс визначить виробника продукту із зазначенням не тільки назви торгової марки, але і місця розташування заводу.

Якщо ж результат не буде визначений, то, в крайньому випадку, можна зробити математичні обчислення з цифрами штрих-коду, найголовнішою цифрою якого є остання, контрольна цифра. Саме по ній можна визначити, справжній товар або підробка. Розраховується вона за такою формулою:

  1. Складаємо цифри, що стоять на парних місцях
  2. Отриманий результат множимо на «3»
  3. Складаємо цифри, що стоять на непарних місцях, крім контрольної (остання цифра коду)
  4. Складаємо числа, отримані в пунктах 2 і 3
  5. Відкидаємо десятки
  6. З числа " 10» віднімаємо отримане в пункті 5

Якщо отриманий в кінці результат дорівнює контрольній цифрі, то, швидше за все, продукт оригінальний.

Бережіть свій транспорт! Купуйте продукцію тільки у офіційних представників!

І на завершення наводимо посилання на відео викриття підпільного виробництва автомобільних масел.

Команда YACCO Україна бажає Вам приємних вихідних!